Over Carine Wortelboer

Carine Wortelboer

Energetisch therapeut
In Zeijen, een brinkdorp in gemeente Tynaarlo in Drenthe, is mijn praktijk ‘Carine’ gevestigd. Ik ben een geboren Drent (in 1968), heb vele jaren in Friesland gewoond en heb connectie met Groningen. 
Een aantal jaar geleden ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met (de term) energetische therapie. Door een aantal live-events was ik op zoek naar een hulpvorm waarbij ik naast praten ook lichamelijk aan het werk werd gezet. Door een vriendin werd ik getipt op energetische therapie. Energetische therapie bleek voor mij de weg naar heling. Ik werd bewust van mijn talent: heldervoelendheid en in mindere mate helderwetendheid. Ik kreeg inzicht in mijn ‘anders’ zijn, in mijn overtuigingen en patronen. Er viel veel op zijn plek. De holistische visie en het zelf-genezend vermogen spreken mij aan. Mijn interesse om energetische therapie te studeren was gewekt en ik heb me vervolgens aangemeld bij CAM instituut in Utrecht.

Sinds september 2020 ben ik geregistreerd energetisch therapeut. 

Jeugd- en gezinsprofessional
“Ik wil gaan werken met kinderen die het minder getroffen hebben dan ik”, riep ik als kind. Het willen werken met mensen en specifiek met kinderen, zat er al vroeg in. Na de havo heb ik dan ook de keuze gemaakt voor de opleiding Jeugdwelzijnswerk en deze keuze is juist gebleken. Het werken met kind en gezin met ernstig en/of meervoudige problematiek inspireert me nog steeds. Eerst heb ik gewerkt als pedagogisch medewerker en later als casemanager/ onderzoeker bij Veilig Thuis. Vanaf september 2022 werk ik als zelfstandige met gezinnen voor een organisatie waarbij ik ook het energetische stuk toepas.

In de loop van tijd trok ook het organisatorische en beleidsmatige van een organisatie. Na de studie Bedrijfskunde heb ik met plezier, 10 jaar, als leidinggevende en als senior adviseur gewerkt in het Sociaal Domein. 

 

(Beroeps-)Opleidingen
* Jeugdwelzijnswerk (HBO Windesheim Zwolle,1991)
* Leergang Bedrijfskunde (Post HBO NHL Leeuwarden,2011)
* Oplossingsgericht werken (cursus, 2017)
* Energetische therapie  (HBO CAM instituut Utrecht, 2020)
* MBK (medische basiskennis) volgens nieuwste PLATO normen (CPION/SNRO), (CAM instituut Utrecht, 2020)
* PSBK (psycho-sociale basiskennis) volgens nieuwste PLATO normen (CPION/SNRO), (CAM instituut Utrecht, 2020)

Ik ben een doener en altijd nieuwsgierig naar wat de ander beweegt.

Missie

Het stimuleren en ondersteunen van verlangens/ wensen  van mensen om de positieve gezondheid op fysiek, emotioneel, mentaal en op spiritueel vlak te bevorderen.

Visie

De fundamenten van welzijn en  gezondheid is verbinding hebben en kunnen leggen met de omgeving,  jezelf kunnen zijn en hiervoor competent zijn. 

Afspraak inplannen

Kies een datum en tijd:
Kosten : €